Sportieve workation 2023: surfen in Spanje

Sportieve workation

Voor vrije vogels die willen surfen en chillen.

Fruitbowl en koffie aan het strand bij zonsopgang gevolgd door een lekkere surf sessie. Een middagje knallen. En als afsluiter nóg een keertje surfen, ons buikje rond eten met een vegetarische maaltijd en een Spaans of Portugees speciaalbiertje achterover klappen. Ik zie deze sportieve workation al helemaal voor me. Jij ook?

Voor wie is het?

Zo’n sportieve workation is niet voor iedereen weggelegd. Als je bijvoorbeeld het liefst ligt te bakken op het strand (no judgement, you do you 😜) dan is deze workation niet voor jou. Dit is wel voor jou als:

 • Je werk doet dat volledig online kan, als loonslaaf, freelancer of ondernemer.
 • Je een beetje sportief bent aangelegd, of het in ieder geval een kansje wilt geven. 😁
 • Je er helemaal oké mee bent om jezelf ook een beetje te vermaken.
 • Je het supertof lijkt om te connecten met andere vrije ondernemers en locatie-onafhankelijke loonslaven.
 • Je dol bent op speciaalbier. Of gezelligheid in het algemeen, ook goed.

Wat kan je verwachten?

We verblijven in een accommodatie in de buurt van het strand in Spanje of Portugal. Je deelt je kamer met maximaal 1 persoon en er is ruimte om te werken. De dag starten we met een goede surf sessie, wandeling of flinke kater, waarna we met zijn allen gaan knallen.  Alles is vrijblijvend tijdens deze workation: niks moet, alles mag. Er is geen programma en er zijn geen verplichtingen. Enkel gezelligheid, speciaalbier en vegetarisch eten in overvloed.

Sportieve workation 2023: surfen in Portugal

Wat we ongeveer precies gaan doen

Dit is het idee voor de sportieve workation 2023:

 • We gaan naar Spanje of Portugal, woehoe!
 • De workation duurt 2 weken en vindt plaats in juni of september 2023. Je kan 1, 2 of 3 weken aanhaken!
 • Vervoer naar de bestemming mag je zelf regelen. Het wordt gewaardeerd als je vliegen vermijdt, of je vlucht compenseert.
 • De groep bestaat uit maximaal 6 personen.
 • Ik regel accommodatie en een werkplek. Voor de rest maken we er samen iets moois van.
 • Niks is verplicht, maar zo af en toe met zijn allen eten is toch wel rete-gezellig.
 • Je kan een eigen surfplank meenemen, of deze op eigen kosten huren op locatie.
 • Surflessen kunnen geboekt worden op locatie.
Sportieve workation 2023: Travelies

Waarom je dit niet wilt missen

Er is geen verplichte ochtend yoga. Er komen geen inspirerende sprekers. En er staat geen zweverige activiteit op de planning. We gaan lekker met zijn allen chillen. Werken tot de golven op peil zijn. Genieten op het water, en de dag afsluiten met een speciaalbiertje bij zonsondergang. Het enige wat jij hoeft te doen is je laptop en bikini of zwembroek inpakken. Zie ik je daar?

Waarom een sportieve workation?

Vertoeven in een Wellness met je laptop. Je chakra’s tellen in het bos en nieuwe inzichten krijgen voor je business. Of sprekers met verkapte zelfpromotie tot je erbij neervalt. Het bestaat allemaal al, en ik word er gewoon niet warm van. Voor de mensen die willen surfen, chillen en werken organiseer ik sportieve workations, omdat het mijzelf gewoon onwijs tof lijkt. 😜

Wat kost meegaan op sportieve workation?

Goede vraag! 😁 De verwachte kosten per dag bedragen tussen de €80,- en €140,- per dag. Dit hangt af van de bestemming, tijd van het jaar en de animo. Hier zit je accommodatie en een heerlijke werkplek bij inbegrepen. Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen deze kosten zo laag mogelijk te houden, maar een beetje comfort en dicht bij het strand is toch ook wel belangrijk .

Als je je op de wachtlijst zet voor de sportieve workation ontvang je een update zodra er meer duidelijkheid is over de prijs. En no worries: je zit echt nergens aan vast. Beloofd.

Jij hebt vragen, ik heb het antwoord

Daar twijfel ik ook geen moment aan. Maar hoe chil is het als ik dat voor je doe. Gewoon een keer op georganiseerde workation te gaan met een chille groep zonder verplichtingen en een dag programma. 😁

Als je het wilt leren dan is deze workation heel geschikt voor jou! Je neemt een lesje of twee, en ik en de rest van de groep nemen je de rest van de workation mee. Voor je ‘t weet ben je een echte surfer. 🤙

Oei. Nee hoor is prima. Als ik daar gezelligheid voor terugkrijg mag je gewoon mee.

Per week maken we een pot met geld waarvan we boodschappen doen en koken. Ieder draagt zijn steentje bij, we zijn immers volwassen. Aan het einde van elke workation week verdelen we, als er geld over is, de pot door 6 en starten we de volgende week opnieuw met de geldpot als er nieuwe gasten aansluiten.

Dan denk ik dat je misschien beter kan kijken naar een tof surfcamp (hit me up, ik ken er wel een paar. 😁 ). Het idee is dat er naast alle activiteiten ook gewerkt wordt.

Dan baal ik als een stekker natuurlijk! Mocht dit het geval zijn dan stel ik je zo vroeg mogelijk op de hoogte, want dan gaat de sportieve workation niet door. Mocht je tegen die tijd iets hebben aanbetaald, dan krijg je jouw geld natuurlijk terug.

Deze vragen heb ik stiekem zelf bedacht. Als de jouwe er niet tussen staat laat je het even weten hè? Stuur me een mailtje op hallo@travelies.nl, je hoort van me! 

Tof, ik wil mee!

Lijkt deze sportieve workation jou wel wat? Zet jezelf dan (no strings attached) op de wachtlijst! Super fijn als je alvast wilt aangeven hoelang je mee wilt, waar je het liefst naartoe gaat en of je voorkeur uitgaat naar juni of september 2023. 😁

En nee, er is geen nieuwsbrief. Of nja, die is er wel, maar ik zet je niet ongevraagd op de nieuwsbrief maillijst. 😉

Joe, ik ben Lies!

Webdesigner, parttime digital nomad en fulltime levensgenieter (niet per se in die volgorde). Ik ga regelmatig alleen op workation naar een grote stad of de natuur. Het lijkt me super vet om een keer met een groep te gaan, maar ik draai niet warm van Wellness, spirituele of ‘leerzame’ workations. Laat mij maar lekker op avontuur gaan, chillen en speciaalbier drinken met een fijne groep. 😎