Over Travelies

Van backpackende loonslaaf naar een leven waar ik geen vakantie van wil.

Werken tot ik genoeg geld had. Veel reizen. Compleet blut terugkomen. Met tegenzin een tijdelijke baan zoeken. Ongelukkig worden van mijn werk tot ik weer kon reizen. En de cyclus begon weer opnieuw! Ik heb ervan genoten (het reizen dan), maar hield het niet meer vol.

Het begon met rode wijn, puzzels en verveling

Hola! Mijn naam is Lies en ik ben het gezicht achter de reisblog Travelies. Na jarenlang veel reizen en willekeurige (bij)baantjes was het gedaan met de backpacker levensstijl. Tantie Corrie sloeg in als een bom en ik zat van de een op de andere dag op het vliegtuig van Brazilië naar Nederland.

Ik woonde en werkte daar (die tijdelijke baantjes van mij waren niet alleen in Nederland) en moest alles achter me laten. Helemaal ruk, in Nederland had ik vrijwel niks meer. Mijn vlucht naar Brazilië was een enkeltje.

De eerste weken in isolatie in Nederland heb ik mezelf verdronken in rode wijn en vermaakt met puzzels, maar de verveling sloeg snel toe. Ik moest iets met mijn tijd dus ik ging helemaal los op online cursussen.

Copywriting. Online Marketing. Social Media Marketing. Webdesign. Alles wat online kan gaf ik een kans om mijn CV te boosten. Achteraf bleek het zinloos. Dat CV boosten dan. 😜

Wat, Digital Nomads?

In mijn online zoektocht naar nuttig vermaak ontdekte ik de ‘digital nomad lifestyle’. Ergens wist ik al van het bestaan van digital nomads, maar het voelde zo onwerkelijk. Ondernemen is niet voor mij weggelegd (dacht ik), en een baas laat je toch niet zomaar vanaf een tropisch oord werken? 

En zelfs als het wel haalbaar was voor me vroeg ik me af of ik wel zo’n type ben die uit een kokosnoot slurpt in een infinity pool. Een passief inkomen genereert waardoor ik maar 4 uur per week hoef te werken. En als ik dan wel werk moet ik met mijn reet op het strand zitten met de zon op het scherm en zand in mijn toetsenbord.

Vriendelijk bedankt, die sla ik over.

Je hebt het zelf in handen!

Van de een op de andere dag dacht ik: fuck it. Ik hoef ook helemaal niet te kiezen tussen een leven als gevestigde loonslaaf of als digital nomad. Er is geen goed of fout, je kan het helemaal op je eigen manier doen. Bedenk zelf wat vrijheid voor jou betekent! Een hangmat in Bali, meer tijd met je kinderen of veel tijd om leuke dingen te doen in eigen land. Het kan allemaal!

Sinds 2021 werk ik volledig online als webdesigner en (reis)blogger. Soms heb ik een offline afspraak met een klant, dat vind ik leuk. Ik werk een paar weken per jaar remote, maar vaak genoeg ook gewoon thuis in mijn home jungle. Dit is wat werkt voor mij. Ik ben geen ‘traditionele digital nomad’. Maar ik ben ook geen loonslaaf of iemand die de carriéreladder beklimt ‘zoals ‘t heurt’.  Ik zit er een beetje tussenin en word er blij van. En boven alles: ik voel me vrij.

Het is mijn missie om jou te laten zien dat jij ook een droomleven voor jezelf kan creëren waar je geen vakantie van wilt. Niet meer leven van reis tot reis, of vakantie tot vakantie. Je jezelf niet in een hokje moet laten stoppen. Er zijn miljoenen manieren om in te vullen wat vrijheid voor jou betekent. Samen ontdekken hoe jouw droomleven eruit ziet?