Over Travelies

Travelies is de reisblog voor avontuurlijke reizigers in Zuid-Amerika met oog voor duurzaamheid. Het is een platform waar mijn passie voor reizen, duurzaamheid en schrijven samenkomt. Op Travelies vind je inspirerende reisverhalen over reizen in Zuid-Amerika en handige tips voor backpackers. Allemaal op basis van mijn eigen ervaringen, want ik schrijf enkel over bestemmingen waar ik zelf ben geweest.
Travelies is wel anders dan andere reisblogs. Ik geloof namelijk dat we met duurzaam reizen de wereld net ietsje mooier maken. Daarom vind je op Travelies allerlei tips over duurzaam reizen en is dit een rode draad in al mijn reisverhalen. Reizen doe je nooit echt alleen, maar in harmonie met andere mensen, dieren en onze mooie aardbol.

En waarom alleen zo duurzaam mogelijk leven als we op reis zijn? Het is voor mij een hobby om te ontdekken hoe ik mijn ecologische impact kan verminderen in mijn daily life en ik vind het super leuk dit met jou te delen. Tot slot kan je op mijn blog mijn reis naar vrijheid volgen, waarin ik je vertel over de ups en downs van mijn reis naar online ondernemen en handige tips deel.

ONTMOET LIES

Hola! Mijn naam is Lies en ik ben het gezicht achter de reisblog Travelies. Ik ben een parttime backpacker en een fulltime optimist met een kleine Zuid-Amerika obsessie. In 2017 reisde ik voor de eerste keer naar Zuid-Amerika. Het was liefde op het eerste gezicht, in plaats van de geplande drie maanden ben ik negen maanden op pad geweest. Bij terugkomst startte ik een Master in toerisme. Vorig jaar richtte ik Travelies op en verhuisde ik naar Recife in Brazilië waar ik stage liep bij een DMC.  
Door de uitbraak van COVID-19 was ik helaas genoodzaakt terug te keren naar Nederland. Vet balen natuurlijk, maar het is wel de doorslaggevende klap geweest om online te gaan ondernemen.

Als ik niet achter mijn computer druk aan het tikken ben vind je mij vooral in de buurt van water. Ik ben dol op meren, watervallen, rivieren en de oceaan. En dat vooral in combinatie met een avontuurlijke sporten zoals surfen. Eigenlijk is het enige water waar je me niet blij mee maakt het water in een zwembad – dat vind ik echt helemaal niks!

Genoeg over mij! Ben je er klaar voor? Start nu je digitale reis op Travelies!