7 x Facebook groepen voor online netwerken voor ondernemers

Locatie-onafhankelijk ondernemen

Heb jij soms ook het gevoel dat alleen je ouders op Facebook zitten? Vraag je je ook af wat je aanmoet met je Facebook account? Heb jij laatst zelfs nog op het punt gestaan om je Facebook account te verwijderen? Lees dan snel verder, want ik ga je vertellen waarom je dat juist niet moet doen!

Facebook lijkt inmiddels wel het bejaardetehuis van Social Media te zijn geworden. Als je wilt weten wat je oudere familieleden uitspoken hoef je alleen nog maar in te loggen. Bovendien is Facebook ook nog eens het verzamelpunt voor fake news . En over de problemen omtrent privacy zijn ook veel gebruikers niet te spreken.

Verwijderen dan maar. Hangt je vinger al boven die delete knop van Facebook?

Even wachten, ik ben nog niet klaar!

Facebook groepen voor online ondernemers

Over de problemen met Facebook kan inmiddels een boek worden geschreven. Maar wist je dat het heeft een waardevolle functie heeft waar nog optimaal gebruik van wordt gemaakt? En niet alleen door je ooms en tantes, maar ook door jonge online ondernemers. Facebook host namelijk waardevolle Facebook communities waar online ondernemers samenkomen, ook wel bekend als ‘groepen’.

Deze communities zijn onwijs waardevol. Ga maar eens even kijken, want in deze groepen wemelt het van online ondernemers, girlbosses en potentiële klanten. En dan is het ook nog de plek om te connecten met andere Digital Nomads in elke uithoek van de wereld.

Inmiddels ben ik lid van wel meer dan 50 groepen, maar niet alle groepen zijn even relevant. Zo wordt er in sommige groepen veel spam geplaatst of zijn de leden van groepen juist helemaal niet zo actief. Gelukkig zijn er ook groepen waar dagelijks waardevolle posts en oproepen worden geplaatst. Ben jij benieuwd welke groepen waardevolle Facebook groepen zijn voor online ondernemers? Bekijk ze hieronder.

# 1 Ambitieuze Meisjes

Met meer dan 47.000 leden is de Facebook groep Ambitieuze Meisjes de plek om te netwerken. De groep is bedoeld voor jong vrouwelijk talent in Nederland. In deze groep worden regelmatigs toffe vacatures geplaatst en oproepen voor (online) diensten. Neem eens een kijkje, want met deze groep breid je gegarandeerd je netwerk uit en wemelt het van de potentiële klanten.

# 2 Dutch Girlboss

De naam geeft het misschien al een beetje weg, Dutch Girlboss is dé community voor vrouwelijke ondernemers in Nederland. In deze groep worden regelmatig oproepen geplaatst, maar ook enquetes en oproepen voor producten en diensten testen. De groep telt op het moment van schrijven ruim 9.000 leden.

# 3 Business Babes NL

Net als Dutch Girlboss is de groep Business Babes NL een community voor vrouwelijke ondernemers in Nederland. De teller staat op het moment van schrijven op 16.500 leden. Heb jij ergens hulp bij nodig of wil je feedback op je website? Of lijkt het je leuk een keer koffie te drinken met een andere Business Babe? Plaats een leuke oproep in deze groep!

# 4 Freelancing females NL

Met 5400 leden is de groep Freelancing females NL een stuk kleiner dan de andere groepen. De focus van deze community ligt hier iets meer op freelancen zoals de naam van de Facebook groep al een beetje verklapt. Dus als jij af en toe een freelance klus erbij pakt is dit een hele geschikte community voor jou.

# 5 Dutch Digital Nomads

Een Facebook community speciaal voor Dutch Digital Nomads mocht aan deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Maar liefst 3400 Nederlandse Digital Nomads (in wording) stellen dagelijks vragen in deze groep over onder andere online ondernemen, reizen in coronatijd en hotspots voor digital nomads.

# 6 Startende vrouwelijke ondernemers

Wil jij in contact komen met andere vrouwen die net zijn gestart met hun onderneming? Meld je dan aan voor de Facebookgroep Startende vrouwelijke ondernemers! In deze groep mag je altijd vragen stellen, maar ook een #win delen of je hart luchten. De groep heeft 10.500 leden.

# 7 Wereldse ondernemers

Nog een groep waar je altijd terecht kan met jouw vragen over online ondernemen is Wereldse Ondernemers. Ruim 1900 Nederlandse Digital Nomads zijn lid van deze groep. Leer van andere Digital Nomads en zet jezelf elke vrijdag in de spotlight!

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken

Let’s give Facebook a chance! Je netwerk is ontzettend waardevol. Je aansluiten bij een Facebook groep voor online ondernemers levert waardevolle connecties op en leuke gesprekken met andere ondernemers. Zo heb ik via de bovenstaande Facebook groepen mijn boekhouder ontmoet en haal ik bijna al mijn klanten binnen via Facebook groepen. En kom ik stap voor stap dichterbij het vrije leven als online ondernemer. Dat wil jij toch ook?  

Wil jij ook vrijheid?

Wil jij hulp met je zoektocht naar vrijheid? Suzanne van Duijn, auteur, content creator, vrijheidsmentor en parttime digital nomad, deelt al jaren tips en ervaringen over online werken in het buitenland. Met haar kennis helpt ze andere reislustige ondernemers in hun zoektocht naar vrijheid met de Digital Nomad E-course. Bekijk hier de Digital Nomad E-Course van Suzanne en zet vandaag nog de eerste stap naar vrijheid!

Dit vind je misschien ook leuk:

Dit artikel delen:

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply