Ingrediënten:
6 eieren
2 aardappels
1 ui
Bereiding:
Zet een pan met water op. Was en schil de aardappels. Was de geschilde aardappels nogmaals, snijd ze in partjes en voeg deze toe aan het kokende water met een beetje zout en olie. Breek de 6 eieren in een kom en roer deze met een klutser (of lepel, of vork, of nou ja you get the point). Giet de aardappels af wanneer deze gaar zijn en voeg ze toe aan de eieren met een beetje zout.
Snijd de ui in partjes en bak deze kort in olie. Voeg deze toe aan de eieren en aardappels en roer deze stevig door. Neem een schone pan en drenk deze stevig in de olie op laag vuur. Houd het vuur lag en giet de mix in de pan. Dek de pan af met een deksel (of bord). Probeer te oordelen of de substantie al gaar genoeg is om te draaien, maar neem de deksel (of bord) niet te vaak van de pan.
Nu komt het leukste gedeelte: het draaien van de tortilla. Als je denkt dat je tortilla er klaar voor is draai je de pan voorzichtig om boven een bord. Giet indien nodig nog een beetje olie in de pan en bak de tortilla kort aan de andere kant. Lukt het jouw de tortilla in een stuk op tafel te krijgen?