5 x vega(n) eten in Pipa

Kustlijn Pipa

Voor de doorgewinterde de reiziger is het vast geen nieuws dat het lastig is vegetarisch en/of veganistisch buiten de deur te eten in Brazilië. Zelfs in het backpacker vriendelijke dorpje Pipa in Noord-Oost Brazilië met een ontelbaar aanbod aan restaurants had ik moeite met het vinden van vega(n) restaurants. Check hier 5 plekjes in het centrum van Pipa waar je een diervriendelijk hapje kunt eten voor een leuke prijs en tips voor het ontdekken van restaurantjes waar je vega en vegan kunt eten.  

1. PADARIA MARRAQUETA

Padaria Marraqueta is een Chileens bakkerijtje ideaal om je dag mee te beginnen of om een lunchpakketje samen te stellen voor op het strand. In mijn tijd in Zuid-Amerika heb ik nog nooit zo’n lekker broodje kaas gegeten (vegetarisch) en ze hebben ook overheerlijke cinnamon buns. Het vriendelijke personeel spreekt Engels, Spaans en Portugees en informeert je graag over vegetarische en/of veganistische broodjes. En nog een plus, de broodjes worden verpakt in een papieren zak, geen plastic!

Categorie: ontbijt, lunch 
Adres: Rua Albacora 32, Pipa Centro 
Openingstijden: onbekend, neem contact op via Instagram

2. ROOTS

De naam ‘Roots’ doet je misschien denken aan het Engelse woord dat in het Nederlands vertaald naar wortel. In het Portugees is het woord Roots een begrip dat wordt gebruikt om een relaxte sfeer te beschrijven in een natuurlijke omgeving. Dit is een perfecte beschrijving van dit restaurant waar je heerlijke hamburgers kunt eten met friet. Het personeel komt langs met plateaus met burgers in vieren gesneden en je kunt zelf kiezen welke smaken je wilt proberen. Geef aan bij het personeel dat je vegetarisch of veganistisch eet en je kunt rekenen op heerlijke linzen- en bonenburgers. 

Categorie: dinner 
Adres: Rua do Ceu, 109, Pipa Centro
Openingstijden: woensdag tot zondag, 18:00-23:00 

3. TOP SUMMER AÇAÍ

Ik heb niet snel ergens spijt van, maar sinds mijn aankomst is er een ding in Brazilië waar ik van baal. Waarom heb ik niet eerder ontdekt dat de beste manier om açaí te bestellen in een self-service bar als Top Summer is? Verschillende soorten ijs combineren met açaí is heerlijk en vervolgens kun je het bakje nog volgooien met allerlei soorten noten, granola en fruit. En dat is ook nog vet goedkoop. Top Summer in Pipa is mijn favoriete plekje om açaí te halen want je kunt hier kiezen voor een herbruikbaar bakje en lepel (geen plastic dus) en het uitzicht is top. Informeer voor veganistische opties.  

Categorie: sobremesa (zoetigheid na een maaltijd) 
Adres: Avenida Baía dos Golfinhos 1006, Praia da Pipa 
Openingstijden:
elke dag, 11:30-22:30 

4. MACOCO

Bij binnenkomst in dit restaurant kreeg ik al goede vibes. De serveerster had gelijk door dat ik op zoek was naar een vegetarische maaltijd en vertelde enthousiast over de vele opties die zij aanbieden. Op de achtergrond speelt jazz muziek en het restaurant is ontzettend leuk ingericht. Dit is een ideaal restaurant om solo een hapje te eten want de bediening is snel en gezellig. Het is ook een plek om je artistieke ambities te volgen gezien je je placemat mag bekladderen met krijtjes. Wederom, Macoco biedt vegetarische en veganistische opties voor een leuke prijs.  

Categorie: dinner 
Adres: Rua do Céu 90, Centro de Pipa 
Openingstijden:
 woensdag tot donderdag, 18:00-23:00 

Nooit had ik gedacht zo´n ongelofelijk lekkere Pad Thai te kunnen scoren in Brazilië. Ik twijfelde een beetje of ik wel naar binnen wilde want ik was bang dat ik me zou verheugen op een Pad Thai die niet kon voldoen aan mijn verlangen naar een Pad Thai. Maar, mijn verwachtingen zijn overtroffen en mijn volgende bezoek kom ik zeker terug om de curry te proberen. Vrijwel alle gerechten kunnen vegetarisch worden bereid en vele ook vegenistisch (sommige gerechten bevatten ei dus wel even goed checken). Tofu wordt gebruikt als vleesvervanger of ze bereiden het gerecht met extra groente.   

Categorie: dinner 
Adres: Rua do Céu 17, Centro de Pipa
Openingstijden:
18:00-23:30  

ONTDEK VEGA(N) OPTIES

De eenvoudigste manier om een restaurant te ontdekken dat écht lekkere vegetarische en veganistische opties biedt is met HappyCow. HappyCow is een website (ook beschikbaar als applicatie) waarmee je restaurants kunt zoekt op basis van alleen vegetarisch of veganistische of vegetarische opties. Maar, als je op HappyCow geen goede en betaalbare optie kunt vinden (zoals in sommige afgelegen gebieden), kan je er natuurlijk ook zelf op uit gaan voor een goede maaltijd.

Om een vega of vegan buiten de deur te eten in Brazilië is het belangrijk dat je denkt in mogeljikheden. Mocht er geen vegetarisch of vegan gerecht op de kaart staan kijk dan of er een gerecht alsnog bereid kan worden zonder dierlijke producten. Bekijk ook de kaart voor snacks en borrelhappen of bijgerechten, je kunt vast een maaltijd samenstellen met allerlei verschillende hapjes. 

In Brazilië is er vaak een bepaalde vibe in restaurants die vegetarische en vegan opties bieden. Vaak zijn het restaurantjes met een hipster sfeertje waar veel jongeren en toeristen komen. Doe ook een beetje research voordat je op reis gaat naar lokale vega(n) maaltijden. En ten slotte: maak het jezelf niet te moeilijk. Je kunt alles doen om het te voorkomen maar verspilling is erger. 

Dit artikel delen:

Leave a Reply