8 x must-read boeken voor Digital Nomads

must-read boeken voor digital nomads

Ben jij digital nomad (in wording)? Dan heb ik goed nieuws: ik heb een lijstje must-read boeken voor digital nomads verzameld voor je! De boeken gaan onder andere over financiële onafhankelijkheid, online ondernemen, mindset en leven en werken als digital nomad. De boeken liggen allemaal bij mij in de kast, en sommige heb ik inmiddels al meer dan een keer gelezen. 😁

# 1 Miljonair met een gewone baan

Dit boek over hoe je een miljonair wordt was een leestip van Sabine Boogaard. Want 7 cijfers op de bank, wie wilt dat nou niet? Lees hoe jij met een ‘normaal’ inkomen financieel onafhankelijk wordt. Volgens schrijver Oeds-Jan zit het hem in een bescheiden levensstijl en beleggen. In zijn boek geeft hij allerlei praktische tips om geld te besparen en te beginnen met beleggen.

# 2 How to win friends and influence people

Om succesvol te worden is de indruk die jij achterlaat en de invloed die je hebt op andere mensen ongelofelijk belangrijk. In dit zelfhulpboek leer je wat jij kunt doen zodat mensen jou aardig vinden, naar je luisteren en zaken met jou willen doen. Het boek staat vol met voorbeelden en praktische tips.

# 3 Work hard travel harder

Hoe word je eigenlijk een digital nomad? Deze vraag beantwoord Suzanne van Duijn in haar boek Work hard travel harder. In dit boek lees je over de basis die je nodig hebt om te starten als digital nomad. Ook word je overspoeld met inspirerende verhalen van andere digital nomads.

# 4 Master your mindset

Master your mindset is een interessante combinatie van spirituele zingeving en doelgericht dromen realiseren. Het helpt je het beste uit jezelf te halen en dingen in perspectief te plaatsen. Of zoals de schrijver het graag beschrijft: het helpt je je mooiste leven te leven.

# 5 The 4 hour work week

Inmiddels bekend als de bijbel voor digital nomads mag the 4-hour work week zeker niet ontbreken aan deze lijst. Ook zonder locatie-onafhankelijke ambities haal je veel levenslessen uit dit boek. Je leert onder andere een passief inkomen te genereren en je tijd productiever the besteden. Mijn editie is inmiddels helemaal versleten omdat ik vaak nog een hoofdstuk of twee terug lees.

# 6 The $100 startup

De titel verklapt het al: in dit boek leer je hoe je zonder een gigantisch startkapitaal een online bedrijf van de grond krijgt, met als doel een vrij en locatie-onafhankelijk leven. Chris deelt veel toffe case studies door het boek heen en geeft je praktische handvatten om te beginnen met online ondernemen.

# 7 De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Nog een must-read voor digital nomads is de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Stephen Covey helpt je om meer plezier en geluk in je leven te ervaren door 7 fundamentele principes. Dit boek helpt je om te focussen op wat écht belangrijk voor je is, en dingen waar je geen invloed op hebt los te laten. Echt een aanrader!

# 8 De route naar €100.000 per jaar

Dit toffe book van Suzanne van Duijn mag natuurlijk niet ontbreken! In haar tweede boek legt Suzanne uit hoe je van uurtje factuurtje je bedrijf kan omzetten naar een schaalbaar business model. In het boek is ze heel open over haar financiële situatie en vertelt ze over haar valkuilen, fails en successen.

Boeken voor digital nomads

Heb jij leestips voor boeken voor digital nomads (in wording)? Laat het mij hieronder weten!

Deze blog bevat affiliate links. Meer informatie over affiliate links vind je hier.

Lees meer over online ondernemen:

Dit artikel delen:

Leave a Reply