De ultieme backpack paklijst voor je reis [2022]

Flamingos in water voor bergtoppen in Bolivia

Ga jij binnenkort op reis? Dan is het tijd om die backpack weer in te pakken! Wil jij zeker weten wat dat je niets vergeet? Check dan de items op deze ultieme backpack paklijst. Het is een uitgebreide paklijst en je gaat vast niet alles nodig hebben.

Gebruik deze backpack paklijst als richtlijn en denk goed na over de dingen die handig zijn in jouw reisbestemming. Aan de kust van Brazilië heb je bijvoorbeeld echt maar een trui nodig, en als je gaat hiken in Patagonië mag je al je strandjurken thuis laten. 

BASICS

KLEDING

TOILETSPULLEN

ELECTRONIKA

REISAPOTHEEK

DUURZAME REISITEMS

VOOR ONDERWEG

EXTRA’S

BACKPACK PAKLIJST: ELKE KILO IS ER EEN

Pas wel op met wat je allemaal in je backpack stopt, je neemt snel teveel mee. Gebruik deze backpack paklijst als richtlijn en denk goed na over welke items je echt nodig hebt op jouw reis. Waarschijnlijk merk je als je voor het eerst op reis gaat dat je teveel hebt ingepakt. Een richtlijn om aan te houden is dat je backpack nooit zwaarder mag zijn dan 25% van je lichaamsgewicht. Het liefst houd je je backpack zo licht mogelijk. Maar geen zorgen, want hoe vaker je op reis gaat, des te slimmer word je met inpakken. 

BACKPACK PAKLIJST: INPAK TIPS

Naast dat het heel erg belangrijk is wat je allemaal in je backpack stopt, zijn er ook nog dingen die je kunt doen om je backpack efficient in te pakken. Zo is het altijd handig je spullen in packing cubes te verdelen. Rol je kleding op om ruimte te besparen. Ook kan je rekening houden met de verdeling van gewicht door zware dingen als je schoenen en toiletspullen in het midden van je backpack tegen je rugstuk aan in te pakken. Op deze manier krijg je minder snel van je schouders en rug. 

Lees meer over backpacken:

Dit artikel delen:

Leave a Reply