Benodigdheden
Kom
Deegroller (of een langwerpig glas)
Ronde uitsteekvorm (of een klein kopje/glas)
Oven
Ingrediënten
150 gr maizena
100 gr bloem
75 gr suiker
1 tl bakpoeder
0.5 tl baking soda
150 gr roomboter
2 eidooiers
1 tl vanille extract
1 tl Citroensap
1 blik Dulce de Leche (zie bovenstaand recept)
100 gr kokosrasp
Bereidingswijze
1. Meng de maizena, bloem, suiker, bakpoeder en baking soda in de kom.
2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en scheid de eidooiers van het eiwit.
3. Voeg de roomboter, eidooiers, het vanille extract en citroensap toe.
4. Kneed het geheel samen.
5. Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
Als het deeg een uur gerust heeft…
6. Verwarm de oven voor op 160 °C, sprenkel bloem op je werkblad en rol het deeg plat met een dikte van ongeveer een halve centimeter.
7. Prik de koekjes uit met het uitsteekvorm of glas. Ikzelf heb een doorsnee gekozen van 6.5 cm, maar kleiner kan natuurlijk ook.
8. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak op 160°C tot ze goudbruin zijn (de tijd hangt af van het formaat van de koekjes, bij mij duurde het ruim 25 minuten).
9. Besmeer de koekjes met dulce de leche en plak deze op elkaar. Besmeer vervolgens de zijkanten met dulce de leche en rol ze door kokosrasp.